REST api cash boekhouden

REST api cash boekhouden

mrt 21, 2016 in Boekhouden, API, Microservice

REST API voor Cash boekhouden

In de afgelopen maanden heeft VDBF gewerkt aan een restfull API / microservice voor het doen van journaalpost boekingen in de boekhoudsoftware van Cash. Cash biedt zelf het boekingen aan via het SOAP protocol. In de praktijk zullen veel ontwikkelaars, daar liever niet meer mee werken. Bij de laatste klus die we op dit gebied hebben afgerond hebben we er daarom voor gekozen om een algemene wrapper te schrijven voor het op xml gebasseerde soap protocol. Tegenwoordig werkt men veel liever met een restfull op JSON gebasseerde API. Dit is nu door middel van onze tussenlaag realiteit geworden. Neem contact met ons op voor meer informatie. Voor een van onze nieuwe klanten werken we momenteel ook aan een versie van dit systeem met support voor twinfield. In de aankomende weken verwachten we hier een update over uit te brengen. Houd ons blog in de gaten voor nieuws.

Voordelen

Onze API biedt een aantal voordelen ten opzichte van de huidige opties die CASH zelf biedt. Zo kunnen we desgewenst zelf boekstuknummers genereren. Daarnaast bieden wij ook een heldere structuur en duidelijke documentatie.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door Daniel Fortuyn en Eelke Van den Bos, eigenaren van Van den Bos & Fortuyn (VDBF). VDBF is gespecialiseerd in het doorlichten, adviseren en begeleiden van kleine en middelgrote organisaties op het gebied van IT. Daarbij wordt in het bijzonder gebruik gemaakt van de containerapplicatie Erati waarin alle bedrijfsprocessen centraal onder te brengen zijn.